top of page

Spectacolul este construit în jurul cărții “România e frumoasă!”, a autoarei Elena Căpățînă, o colecție de poezii și imagini, pe care dorim să o facem cunoscută comunității române din Viena. Versurile sunt ușor de reținut și vorbesc despre momente importante din istoria laică și religioasă a țării, cartea fiind lansată în 2018 la Buzău și Iași, în cadrul unor spectacole cu și pentru copii.

 

Însuși titlul acestei creații literare este mesajul pe care vrem sa-l transmitem și promovăm în anul Centenarului.

 

Dedicat acestui an este Enciclopedia “România 1918. Oameni, momente și imagini”, primul proiect al Fundației SIVECO în parteneriat cu instituții prestigioase de cultură și personalități ale societății românești. Enciclopedia este oferită românilor de pretutindeni, ca un memento al celui mai important proiect național: întregirea neamului. Detalii pe http://romania1918.eu/index.html

și https://ro-ro.facebook.com/EnciclopediaRomania1918/

 

România e frumoasă! Și mai ales datorită oamenilor frumoși pe care îi are!

 

Acest spectacol este un prilej de a ne aminti cine suntem ca popor și mai ales cum vrem să fim, este o ocazie de a sărbători împreună evoluția noastră prin momente ce punctează atât tradiția – susținute de artiști consacrați Vasile Muraru, Valentina Fătu, Sorin Ispas cât și noutatea  - prin  artiști tineri sau în devenire -  Tudor Andrei, Maria Ungureanu, elevi ai Liceului Francez, școli gimnaziale din Viena și împrejurimi.

 

Fiecare dintre noi este un urmaș și un continuator, iar faptele noastre de azi au efecte asupra generației de mâine.

 

Spectacolul se adresează cu precădere copiilor și are în compunere elemente culturale de muzică, dans, poezie, teatru.

 

Romania e frumoasa.png
digitala.jpg
bottom of page